Egyszerűen elkészíthető kaja, gyakorlatilag bármilyen hússal elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sertéslapocka
- 1/2 kg mirelit kukorica
- 2 db paradicsom
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- egy kevéske zöldpaprika (erős paprika)
- só
- bors
- paprika
- tárkony
- olaj
Elkészítés:
A húst felkockázzuk tetszőleges méretű darabokra (én elég nagyra hagytam), és a megpucolt, felaprított hagymával kevéske olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vagdalt paradicsomot és erős paprikát (ezzel csínján bánni, kevés kell!), hagyjuk kicsit rotyogni még, majd mehet bele a kukorica is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppcsak ellepje, és megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi tárkonyt is szórunk rá, beledobjuk a babérlevelet.
Köretként jó hozzá krumpli vagy akár főzelék is, én tésztával csináltam.
Jó étvágyat!