Az alábbi Anyukám receptje (végre sikerült rávennem, hogy leírja). Igen finom gyümölcsös-túrós süti, ám sajnálatos módon van egy hatalmas hibája: mennyiségtől függetlenül, nagyon hamar elfogy...
Hozzávalók a tésztához:
- 3 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 25 dkg vaj/margarin
- 3 db tojás
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, vanilincukorral és a margarinnal jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a tojásokat is, és kézzel morzsásra dolgozzuk. Az így kapott massza felét a kivajazott-lisztezett tepsibe belesímítjuk, és kicsit „meglapogatjuk” (lenyomkodjuk).
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3-4 db alma
- 2 x 50 dkg túró
- 1 bögre cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 dl citromlé
- 1 dl almalé vagy tojáslikőr
- ½ cs vaníliás pudingpor (főzés nélküli típusból)
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott almát a citromlével leöntjük és állni hagyjuk legalább negyed órára. Ezután hozzáadjuk a többi alkotóanyagot, és jó alaposan összekeverjük az egészet. Az így kapott almadarabos masszát a tepsiben várakozó morzsás tésztára öntjük, szépen elsímítjuk, és a maradék morzsás anyaggal lefedjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (légkeveréses sütőnél 165 fok). Szúrópróba: amennyiben nem ragad a tűre, készen is van!
Jó étvágyat!