Párom receptje, "rettenet finom" tejszínes-mandulás-csokoládés torta. Mit is mondjak róla? Nem tartott ki sokáig, jól felfaltuk! :)
Hozzávalók:
- 225 g étcsokoládé
- 125 g margarin
- 175 g cukor
- 5 db tojás
- 75 g mandula (a fele darálva)
- 50 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 dl dl tejszín + habfix
Elkészítés:
Az étcsokit és a margarin 3/4-ét egy tálba tesszük, és vízfürdőn összeolvasztjuk, míg teljesen sima keveréket nem kapunk. Hozzáadjuk a cukrot és a (szétválasztott tojás) tojássárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a csokikrémbe, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. Beleszórjuk a mandula felét, amelyet előzőleg durvára daraboltunk.
A masszát tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük. A kihűlt tortalapot három részbe vágjuk recés, hosszú pengéjű késsel. Az alsó lapra baracklekvárt kenünk egyenletesen, majd a középső lapot ráhelyezzük, amire tejszínhab kerül. A tejszínhabot érdemes habfixel összekeverni készítéskor. A maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd megszórjuk a maradék mandulával.
Jó étvágyat!