Anyukám receptje, bár ritkán csinálja kétszer egymás után ugyanúgy. Csak az eredmény ugyanaz: gyors fogyás... a tányérról.
Hozzávalók:
- 2 üveg befőtt (meggy, őszibarack, vagy sárgabarack)
- 20 dkg vaj (és egy kevés a tepsi kikenéséhez)
- 1 bögre cukor
- 3 bögre liszt
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tejföl (400 gr)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra. A vajhoz adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot és a tojásokat, majd keverjük az egészet habosra. Adjuk hozzá a tejfölt és a pudingport is, dolgozzuk jól össze. Keverjük a lisztbe a sütőport, majd folyamatos keveréssel adjuk ezt is a masszához. Vajazzuk ki a tepsit, majd simítsuk bele a masszát egyenletesen, és szórjuk rá a lecsepegtetett gyümölcsöt. (Természetesen szezontól függően használhatunk friss gyümölcsöt is befőtt helyett.)
Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni, mert akkor szebben lehet szeletelni.
Jó étvágyat!