Szokás szerint a "mi van itthon, amiből főzni lehet?" alapesetből indult a dolog, amiből aztán ez lett. Egyszerű, gyorsan elkészíthető kaja.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1kg krumpli
- 1/2 kg tarhonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 6 szál virsli
- 1 db téliszalámi csücsök :)
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- paprika
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, majd a virslit is felaprogatjuk (ha műbőrös, akkor előtte persze azt lehúzzuk róla), és a téliszalámi csücskét is apróra kockázzuk. Bele velük a fazékba. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk a cuccot, belerakjuk a babérlevelet és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nagy lángon főzni kezdjük, a forrás után belerakjuk a tarhonyát és a fokhagymát, onnantól kis lángon hagyjuk főni.
A fazékra ne rakjunk tetőt, hagyjuk párologni a vizet. A tarhonya is felvesz némi vizet majd, így nem lesz leves állagú.
Jó étvágyat!